Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Slingedael

Adres
Slinge 901
Vestigingsplaats
Rotterdam
Telefoon
Toon telefoonnummer
Fax
Toon faxnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.leliezorggroep.nl
Omschrijving
Slingedael en Tussendael
Er zijn twee locaties, elk met hun eigen specialiteit. Slingedael: In het Groene hart van Rotterdam-Zuid. Het is een expertisecentrum in ontwikkeling voor mensen met het Korsakov-syndroom. Slingedael biedt zorg aan bewoners met het syndroom van Korsakov. Als gevolg van beschadiging van bepaalde hersengebieden, hebben zij te maken met ernstige geheugenstoornissen en bijvoorbeeld desori├źntatie, passiviteit en moeite met planning. Mensen met Korsakov hebben structuur nodig en een vertrouwensband met de begeleider. Slingedael zorgt hierrvoor. Dat gebeurt met behulp van de Empathisch Directieve Benadering, meevoelend en sturend.

Tussendael in Rotterdam-Pendrecht biedt zorg en een rustig, veilig thuis aan bewoners met een vergevorderde vorm van dementie. Dit kunnen ook mensen zijn die voorheen in Slingedael woonden. In Tussendael bieden we belevingsgerichte zorg. Zorg die begeleiding en ondersteuning biedt door goed te luisteren, tijd te nemen en in te leven in de situatie van de bewoner.
Naast de werkplaats en dagbehandeling is in Tussendael ook de opname unit gevestigd. De opname unit is er om een diagnose te kunnen stellen of iemand wel of niet Korsakov heeft.
Omgeving Vraag omschrijving Type dienst
Charlois (Rotterdam) Vismaatje Maatjes & buddy's
Charlois (Rotterdam) Ondersteunen bij de schildervereniging Activiteitenbegeleiding
Charlois (Rotterdam) Schaakmaatje Maatjes & buddy's
Charlois (Rotterdam) Gezocht een maatje om mee te wandelen Maatjes & buddy's
Logo van Lelie zorggroep Wonen, Zorg en Welzijn - Slingedael